noun_clock_1570073_b33270.png

Riet, rotan en webbing meubelen: Leen Bakker praat je helemaal bij over deze trend.

Trend: riet, rotan en webbing meubelen

Alles van vroeger komt terug, en dat geldt zeker voor riet, rotan en webbing. Deze natuurlijke materialen uit de sixties zijn erg populair en kun je prachtig mixen met moderne items. Je voegt zo een flinke dosis warmte aan je interieur toe. Het verschil tussen riet, rotan en webbing? Dat zit zo!

De verschillen tussen riet, rotan en webbing

Natuurlijke materialen zijn hot. Riet, rotan en webbing zijn een sfeervolle toevoeging aan je interieur. Wat is het verschil tussen deze materialen? We leggen het uit:

  • Om meteen met de deur in huis te vallen: riet is een waterplant en hier kunnen geen meubels van worden gemaakt. Een rieten stoel bestaat dus eigenlijk helemaal niet, deze stoelen zijn vrijwel altijd gemaakt van pitriet. Dit is een materiaal uit een rotan stengel.
  • Rotan groeit in de tropen en is afkomstig van een rotanpalm. Het is een lange liaan die, in tegenstelling tot bamboe, dicht is van binnen. De stengel van deze palm is zo flexibel, dat ‘ie in allerlei vormen gebogen en gevlochten kan worden. Van een rotan stoel tot een rotan hanglamp. You name it!
  • Voor een webbing kast en andere webbing meubels worden slierten rotan gebruikt. Door deze slierten op een bepaalde manier te vlechten, ontstaat een supersterk materiaal met kleine gaatjes.

 

Trend: werelds webbing

Webbing is dé interieurtrend van deze winter. Heb jij onze nieuwe webbing collectie al gespot? Door de gaatjes in het vlechtwerk, oogt het materiaal speels en luchtig. Het mooie is dat je er alle kanten mee op kunt. Het materiaal past zowel in een bohemian interieur als in een Scandinese woonstijl, een mix van invloeden uit Scandinavië en Japan. Of combineer webbing met planten voor een urban jungle gevoel in huis. Mag het wat chiquer? Mix het natuurlijke vlechtwerk met zwart!

Ook in hartje winter zorgen rotan meubels voor een vleugje vakantiegevoel. Rotan is mooi in combinatie met wit en natureltinten, maar ook met aardse kleuren zoals bruin en donkerblauw. Het natuurlijke materiaal is door z’n warme uitstraling een aanwinst voor elke ruimte in huis. Denk aan een rotan krukje in je slaapkamer, een rotan kast op je werkplek of een rotan stoel aan de eettafel. Ontbreekt het in jouw (nieuwbouw)huis nog een beetje aan sfeer? Rotan is het perfecte ingrediënt.

BRON: https://www.leenbakker.nl/riet-rotan-en-webbing-meubels