noun_clock_1570073_b33270.png

Verschillende soorten keukeneilanden: Keukensale.com legt uit!

Een keukeneiland is dé plek waar koken en wonen samenkomen; je kunt heerlijk koken en tegelijkertijd bijpraten met je bezoek. Of gezellig samen met je gezin of vrienden een uitgebreide maaltijd bereiden. Een keukeneiland is multifunctioneel en sfeerbepalend.

Soorten keukeneilanden

Keukeneilanden zijn op te delen in twee soorten:

 

  • Kookeiland
  • Spoeleiland

Een kookeiland heeft een kookplaat, waardoor je met je gezicht naar de huiskamer komt te staan tijdens het koken. Een spoeleiland heeft een kraan en spoelbak. Kan je niet kiezen tussen de twee? Dan is het ook altijd mogelijk om een combinatie van de twee eilanden te maken.

 

keukeneilanden

Vorm keukeneiland

Keukeneilanden zijn in alle vormen en maten te verkrijgen. Neem, voordat je een keukeneiland plaatst, eerst jouw eigen keuken onder de loep. Hoeveel ruimte heb je precies over voor een keukeneiland? En hoe zit het met de aansluitingen voor water, gas en elektra? Hierbij is het handig om advies te vragen aan een keukenspecialist.

Aansluitend bij jouw huidige keuken, kies je uit verschillende vormen keukeneilanden. Je kunt kiezen voor een los keukeneiland tegenover je rechte keukenblok. Of plaats het keukeneiland tegen de muur, dit wordt ook wel een schiereiland genoemd. Tenslotte kun je van een keuken met een L-vorm een U-vorm maken door het keukeneiland hieraan vast te zetten.

Bar of bergruimte?

Een keukeneiland in de keuken betekent ook meer mogelijkheden voor opbergruimte. Door lades en kastjes in jouw keukeneiland te plaatsen creëer je extra opbergruimte. Heb je geen extra opbergruimte nodig? Dan heb je andere opties voor jouw keukeneiland. Kies bijvoorbeeld voor een baruiterlijk, compleet met bar krukken en beenruimte onder het eiland. Echt een plek om gezellig met elkaar te eten en te drinken!

 

bar keukeneiland

Keukeneiland kopen bij Keukensale

Meer informatie over keukeneilanden? Kom eens langs bij de showroom op Woonboulevard Nijmegen. Maak een afspraak of neem telefonisch contact op. Inspiratie opdoen? Ook dat kan! Download het GRATIS inspiratiemagazine en geniet thuis alvast al van de keukeninspiratie van Keukensale.com

BRON: https://www.keukensale.com/verschillende_soorten_keukeneilanden