Lekker slapen en uitgerust wakker worden doe je op een goed matras. Maar voor een optimaal slaapresultaat is een goede bedbodem ook van belang. Deze moet je matras op de juiste manier ondersteunen. Ook zorgt een degelijke bodem samen met het matras voor optimale ventilatie. totaalBED biedt een ruim assortiment aan vlakke, handverstelbare en elektrisch verstelbare lattenbodems.
Minstens zo belangrijk als uw matras is een kwalitatieve lattenbodem.Deze zorgt namelijk voor de ondersteuning van zowel uw matras als uw lichaam en moet daarom stevig genoeg zijn om beiden te kunnen dragen. Bovendien kan een lattenbodem erg duurzaam zijn, mits u de juiste kwaliteit koopt. De lattenbodem dankt zijn naam aan de bodem die voorzien is van een rij latten. Deze kunnen variëren in aantal maar moeten op zijn minst 13 tot 15 latten bevatten. Wanneer u een lattenbodem koopt met minder latten zorgt dat er voor dat de kwaliteit van de bodem achteruit gaat. Als de latten ver van elkaar verwijderd zijn, duidt dit ook op een minder kwalitatieve lattenbodem.
Een vaste lattenbodem is een bodem die niet handmatig of via een motor in hoogte versteld kan worden. Deze platte bodem is zeer stevig en biedt daarom een optimale ondersteuning aan uw gehele lichaam. De vaste lattenbodem is zeer geschikt voor iedereen die pijnklachten ervaart. Doordat de bodem stevig is en het gehele matras goed ondersteund, zal ook uw lichaam een goede ondersteuning ervaren. Uiteraard is het hierbij noodzakelijk dat u een kwalitatief goed matras heeft, anders heft het matras het effect van de lattenbodem op.