Innovatie bij Brugman: de Sunshower

Hoe werkt de Sunshower?

Het klinkt erg veelbelovend, maar hoe werkt de Sunshower nou precies? De infraroodstraling van een Sunshower dringt diep door in de huid. Door de energie van het infraroodlicht komen moleculen in beweging, waardoor ze warmte veroorzaken. Daardoor stijgt je lichaamstemperatuur en krijg je meteen een aangenaam en ontspannen gevoel. Tevens vermindert deze infraroodstraling rug- en nekklachten, reumatische klachten en spierpijn. Daarnaast reinigt het weldadige infraroodlicht de huid en stimuleert het de doorbloeding. De vijf voordelen van infrarood hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Genezing van binnenuit

Wanneer je last hebt van rug- en nekklachten ervaar je bij het opstaan vaak hinder en pijn. Vaak wordt er dan warmtetherapie aanbevolen om deze klachten te verminderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood effectief is om het verkrampte gevoel in je rug en nek te verminderen. In tegenstelling tot de meeste pijnstillers heeft warmtetherapie bovendien geen bijwerkingen.

2. Verlichting van reumatische klachten

Wetenschappelijk onderzoek door het Medisch Centrum Twente en de Saxion Hogeschool toont aan dat het gebruik van infraroodlicht reumatische klachten op korte termijn kan verminderen. Daardoor heb je minder last van stijve gewrichten of spieren en word je pijn verlicht.

3. Sneller herstel spieren

Infraroodstraling versnelt je bloedcirculatie: dit resulteert in toename van het zuurstofgehalte in het

bloed. Hierdoor vermindert spierpijn en stijfheid, kan een sportblessure sneller herstellen en ontspant je lichaam. Doordat je spieren meer ontspannen, kan dit gewrichtsklachten verminderen. Infrarood helpt overigens niet alleen bij herstel na een sportieve inspanning, het is ook een goede opwarming voordat je gaat sporten.

4. Dieptereiniging van de huid

Door de efficiënte warmte van de infraroodlamp verwijden de poriën zich. Dit resulteert in een betere en effectievere dieptereiniging van de huid, waardoor je huid er gezonder en mooier gaat uitzien. Daarnaast zorgt infrarood ervoor dat voedende en hydraterende crèmes intensiever en sneller worden opgenomen, waardoor jij nog sneller een stralende huid hebt.

5. Gezondere bloedcirculatie

Het gebruik van infrarood zorgt ten slotte voor een voordeel voor het gehele gestel: het veroorzaakt een snellere bloedsomloop. Daardoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en de aanvoer van voedings- en bouwstoffen versneld. Van deze processen profiteren niet alleen je spieren en je huid, je hele lichaam geniet van deze reinigende en opbouwende werking van infrarood. Ongeacht de klachten die je ervaart, na gebruik van de Sunshower voel je je een stuk relaxter en fitter.

Kies jouw Sunshower met Brugman

Je installeert een Sunshower eenvoudig in je bestaande of nieuwe badkamer. Met infraroodlicht integreer je het ultieme wellness gevoel in jouw dagelijkse badritueel.  Wil je weten welke Sunshower het beste bij jou past? Ga dan langs bij de Brugman winkel op ons Woonboulevard of kijk hier voor meer informatie.

 

Bron: https://www.brugman.nl/blog/badkamers/sunshower/