Keukentrends 2024

Ben je op zoek naar keuken inspiratie voor jouw nieuwe keuken? Of wil je de keuken restylen volgens de laatste trends?  We delen in deze blog de nieuwste stijlen en trends. Ben je benieuwd hoe jij de keukentrends van 2024 toepast in jouw nieuwe keuken? Lees dan snel verder. 

Natuurlijke elegantie

In 2024 staat de keuken in het teken van natuurlijke elegantie. Denk aan warme houttinten, natuursteen en organische vormen die samen een fijne en toegankelijke sfeer creëren. Hout is een geliefd materiaal in de keuken. Hout zorgt voor sfeer, gezelligheid en warmte. Kies voor mooie houtlook keukenkasten, bijvoorbeeld met een duidelijke houtnerf en reliëf. Combineer hout met een marmerlook keukenblad. Op deze manier creëer je een prachtig en sfeervol geheel.

Open en uitnodigend 

In 2024 omarmen we de trend van open en uitnodigende keukens. De traditionele scheiding tussen keuken en leefruimte verdwijnt, waardoor een naadloze overgang ontstaat. Bij Brugman creëren we ruimtelijke ontwerpen met slimme opbergoplossingen, zodat je keuken stijlvol en functioneel is. Ook maken we hierbij gebruik van een nis in de keuken. Een nis zie je al jaren, maar ook in 2024 blijft deze populair. Denk bijvoorbeeld aan een koffienis. Een speciale nis ontworpen om jouw koffieapparaat neer te zetten. Een nis zorgt voor een speels effect en extra opbergruimte.

Oase van rust

Donkere kleuren maken plaats voor lichte zandtinten die veel worden toegepast in de Japandi stijl. Denk hierbij aan lichte kleuren die met elkaar worden gecombineerd, zoals beige, greige en andere lichte bruintinten. Op deze manier creëer je een prachtig en sfeervol geheel. De combinatie met zwarte, bronzen of gouden accessoires maakt deze nieuwe keukentrend helemaal af.

Rondingen en gedurfde keuzes

Een nieuwe, opvallende trend is de opkomst van afgeronde hoeken in de keuken. Denk hierbij aan een afgerond kookeiland of bar. Ronde vormen in meubels zijn al langer een trend maar je ziet dit nu ook steeds vaker terugkomen in keukenontwerpen. Rondingen geven een zachte sfeer.

Ook maken we opvallende keuzes in de keuken die zorgen voor een unieke en eigentijdse uitstraling. Denk aan gedurfde kleuren in tegels en legpatronen, maar ook opvallende verlichting. Deze persoonlijke en gedurfde keuzes geven jouw keuken een speciale uitstraling en sfeer.

De slimme keuken

Het maken van duurzame keuzes in de keuken is niets nieuws en ook in 2024 zijn we hiermee bezig. Keukenbladen worden van steeds duurzamere houtsoorten gemaakt en ook de keukenapparatuur blijft niet achter. De innovaties volgen elkaar snel op. Ontdek slimme koelkasten met ingebouwde camera's om je boodschappen bij te houden, kookplaten met geavanceerde sensoren voor optimale temperatuurregeling en ovens die aanstuurt met een app. Er zijn steeds meer mogelijkheden. Tegenwoordig is er geen afvoer meer nodig, omdat er vaak wordt gekozen voor een inductie kookplaat met recirculatie afzuiging. Benieuwd naar meer over de trends? Wij helpen je graag in onze winkels!

BRON: https://www.brugman.nl/blog/keuken/keukentrends-2024/