Badkamertrends 2024

Ben je op zoek naar badkamer inspiratie voor jouw nieuwe badkamer? Of wil je de badkamer restylen volgens de laatste trends? Wij hebben voor jou de leukste ideeën en mogelijkheden uitgezocht. We delen in deze blog de nieuwste badkamer stijlen en trends. Ben je benieuwd hoe jij de badkamertrends van 2024 toepast in jouw nieuwe badkamer? Lees dan snel verder.

Welkom in de wonderlijke wereld van badkamers, waar stijl en functionaliteit samenkomen. 

Toon op toon

Denk aan verschillende tinten van dezelfde kleur die naadloos in elkaar overlopen. Of het nu gaat om blauwtinten, fris groen of rustgevende grijstinten, deze aanpak zorgt voor een samenhangend geheel. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de mogelijkheden om jouw badkamer een unieke uitstraling te geven. Wist je dat je zelfs het sanitair kunt kiezen in dezelfde kleur?

Omarm de warmte van beige, zand en crème

Ook in 2024 omarmen we warme kleuren in de badkamer. Beige, zand en crème kleuren voeren de boventoon. Overweeg deze kleuren in combinatie met natuurlijke materialen voor een warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel of houtlook tegels. De Japani stijl sluit hier goed bij aan. Hier komen rust en eenheid samen.

Daarnaast zie je steeds vaker badkamermeubels met structuur en ribbels. Ook afgeronde hoeken in badkamermeubels ga je vaker zien. Wij houden ervan en hebben deze ook zeker in onze collectie!

Contrast tussen groot en klein

Een trend is het contrast tussen grote en kleine tegels. Grote tegels op de vloer gecombineerd met kleinere tegels op de wanden. Dit is niet alleen visueel interessant, maar het kan ook een kleine badkamer groter doen lijken. Experimenteer met kleuren en patronen om jouw badkamer een eigenzinnige en unieke uitstraling te geven. Ook verschillende texturen in badkamer tegels geven een speciaal effect.

Luxe in detail

Marmer(look) en travertin(look) zijn niet meer weg te denken in de badkamers van deze tijd. Deze natuurlijke materialen voegen niet alleen een vleugje luxe toe, maar brengen ook diepte en karakter in de badkamer. Ook hier kun je combineren en passende luxe accessoires toevoegen, zoals gouden of bronzen kranen. Zo krijg je een echte hotel chique badkamer met een vleugje glamour!

Met deze trends van 2024 in het achterhoofd, kun je jouw badkamer omtoveren tot een ruimte die niet alleen functioneel is, maar ook een lust voor het oog. Maak van jouw badkamer een plek waar luxe en comfort samenkomen.

Benieuwd naar meer over de trends? Wij helpen je graag in onze winkels!

 

Bron; www.brugman.nl/blog/badkamers/badkamertrends-2024