noun_clock_1570073_b33270.png

Je slaapkamer zomerklaar?

De warme dagen zijn begonnen, heerlijk! Maar dat betekent helaas ook dat we te kampen hebben met warme nachten. Fijn natuurlijk om lekker ’s avonds buiten te genieten van de warmte, maar minder fijn om in te slapen.

Wakker liggen omdat de slaapkamer te warm is blijft een veelvoorkomend probleem. Je herkent het vast wel.

“Niets is zo frustrerend dan een onrustige nacht in een veel te warme slaapkamer”

Dit kun je echter op een eenvoudige manier verhelpen. Het blijkt namelijk dat maar liefst 77% van alle Europeanen geen optimale slaapomstandigheden heeft in huis. Bijzonder veel vond ik zelf. Vooral omdat een goede nachtrust cruciaal is voor voldoende energie.

Hieronder geef ik je een aantal tips om te zorgen dat jij heerlijk uitgerust wakker wordt. Zelfs tijdens deze zwoele zomeravonden.

Verduisterende oplossingen

Zelf vind ik het heerlijk om in een zo donker mogelijke kamer te slapen. Hoe donkerder hoe beter!

“Wist je dat je lichaam pas echt tot rust komt in een verduisterende kamer”

Houd dus zoveel mogelijk licht buiten van straatlantaarns, koplampen of andere verlichting. Wat ook helpt om de kamer te verduisteren is raamdecoratie die goed aansluit op je ramen. Voorkom dus kieren licht die je slaap kunnen verstoren! En vergeet niet je mobiele telefoon om te draaien. Zodat je niet gestoord wordt tijdens je nachtrust door een oplichtend beeldscherm.

Er zijn genoeg mogelijkheden om je dakraam of lichtkoepel te verduisteren en de warmte te weren. Denk hierbij aan plisségordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen en rolgordijnen.

 

Warmtewerende oplossingen

Lig jij of je kind ’s nachts ook zo te woelen in bed omdat het te warm is? En heb je net als ik geen behoefte aan een zoemende airconditioning in je slaapkamer? Dan zijn er echt heel veel andere oplossingen om de warmte te weren.

De zonwering houdt tot 73% zonnewarmte tegen, voordat het de ramen bereikt.

We zien dat steeds meer slaapkamers worden verplaatst naar de zolder. Vaak is de zolder een loze ruimte waar veel spullen worden opgeslagen. Doodzonde, want de zolder is juist een mooie ruimte om te gebruiken als slaapkamer. Hij is vaak ook groter dan de andere ruimtes in je woning.

Vaak denkt men dat een zolderkamer veel te warm is. Maar dat hoeft helemaal niet meer zo te zijn! Er zijn een heleboel oplossingen om te zorgen dat je de warmte buiten houdt. Zelfs als je onder het dakraam slaapt.

Raamdecoratie VELUX

Je kunt ook van buitenaf de warmte en zon buitenhouden door het plaatsen van rolluiken of zonwering. De rolluiken houden de kamer niet alleen koel, ze zijn ook nog eens geluidswerend én verduisterend.

Tip: Sluit je zonwering of rolluik in de ochtend, zo houd je op een warme dag de warmte buiten. Doe ’s avonds je ramen open om te luchten en stap binnen in een heerlijke koele slaapkamer.

Houd insecten buiten

Een andere niet zo leuke bijkomstigheid van de zomer is toch wel de mug. Er is niets irritanter dan een mug die je de hele nacht wakker houdt met zijn gezoem en geprik. Dit kun je voorkomen door een insectenhor te plaatsen voor je dakraam. Zo komt er geen insect meer in jouw slaapkamer!

Op afstand bedienbare raamdecoratie

Voor het ultieme gemak kunnen raamdecoratieproducten, buitenzonweringen en rolluiken ook op afstand worden bediend. De elektrische producten zijn ideaal voor een hoog dakraam waar je moeilijk bij kunt!

Dit artikel is een inspirerende samenwerking met VELUX Nederland