noun_clock_1570073_b33270.png

Supertips voor lekker en betaalbaar slapen op je studentenkamer van totaalBED

Een studentenkamer moet sfeervol en comfortabel zijn, maar ook praktisch en betaalbaar. Met deze vijf tips slaap je hartstikke lekker, zonder al te veel kosten. Hou dat geld maar in je zak, voor kamerhuur, studieboeken, collegegeld en euh, uitgaan natuurlijk.

Berg kleding op onder je bed

De opbergboxspring Parijs biedt opbergruimte in het bed zelf. Ideaal voor schoenen, tassen en kleding. Je opent de ‘kastruimte’ gewoon terwijl het matras er nog op ligt en zet ’m vast met een beveiligingspal. Zo kun je op je gemak kijken wat je aantrekt. Leuke bijkomstigheid: Parijs biedt de robuuste ondersteuning van pocketveren en is dan ook een prima bed om na je studietijd mee te verhuizen naar je eerste huis.

Maak van je eenpersoonsbed een bank

Overdag is het een bank, ’s avonds een bed… Waarom niet? Gooi een leuke sprei over het bed, plaats bijpassende kussens tegen de muur en je hebt een bank. Deze constructie geeft je bovendien het perfecte excuus om ’s avonds op de bank in slaap te vallen 😉

Bouw een bed van pallets

Wil je goed liggen, op een lekker matras, maar geen geld uitgeven aan een bed? Bouw dan zelf je bed. Dat kan snel en makkelijk met houten pallets. Stapel ze op tot de hoogte die jij prettig vindt. Je kunt er allerlei creatieve dingen mee maken, zoals een trapje voor je bed. Of spaar een opening uit, om spullen in op te bergen. Voordelen van pallets zijn dat ze goed ventileren en een stevige ondergrond voor je matras bieden. Tip: leg een antislip matrasbeschermer tussen de pallets en het matras.

Maak zelf je topmatras

Lekker liggen hoeft niet duur te zijn. Koop een voordelig matras, zoals koudschuimmatras Rosa. Dat is een prima basis om goed op te slapen. Vervolgens maak je zelf een zacht topmatras. In vrijwel iedere familie ligt ergens op zolder nog wel een gebruikt dekbed. Vouw die op het formaat van je matras en dek je zelfgemaakte topmatras en matras af met een molton en hoeslaken. Zo wordt het een stevig geheel.

Kies voor twee bedden

Wil je ruimte voor vrienden, vriendinnen en familieleden op je studentenkamer? Koop dan de dubbeldivan. Dit is een eenpersoonsbed op poten, met daaronder een uitschuifbaar bed. Zo maak je in een handomdraai een slaapplaats voor bezoek.

Slaap lekker!

BRON: https://www.totaalbed.nl/inspiratie/blog/tips-en-trucs/lekker-betaalbaar-slapen-op-je-studentenkamer