noun_clock_1570073_b33270.png

Klaar voor de zomer? Pronto deelt 5 leuke ideeën voor een zomerse update van je interieur.

5 tips voor een zomers interieur

De zomer is bijna begonnen. Er zijn al een aantal mooie zonnige dagen geweest dit jaar. Maar er komen ook een aantal mooie dagen aan. Bij die eerste zonnestralen heb ik alweer zin om onze overkapping te gaan stylen, onze tuin zomer klaar te maken en het binnen in huis weer fris en fruitig te maken!

1. Met leuke accessoires

Je kunt je interieur elk seizoen natuurlijk heel makkelijk een andere look geven door verschillende accessoires te gebruiken. De warme winterkleuren mogen weer naar zolder en de lichte frisse kleuren weer in ons huis. Een licht vloerkleed, lichte kussens en mooie woonaccessoires van rotan passen helemaal in een zomerse sfeer. Vergeet ook de wandkleden van zeegras en palmbladeren niet. Deze accessoires zien we niet alleen binnen, maar kunnen ook heel goed onder een overkapping.

2. Je tuin en woonkamer in één?

Heb jij een fijne hoek in je tuin waar je veel uurtjes doorbrengt? Waar je kunt relaxen, een boek lezen, ’s avonds gezellig borrelen met familie en vrienden… Dan is het natuurlijk leuk als deze plek ook gezellig aanvoelt. Door het binnen gevoel naar buiten te halen en het buitengevoel naar binnen, maak je van je tuin een verlenging van je woonkamer. Mooie tuinmeubelen, planten, lampjes, een wandkleed zorgen voor een gezellig en huiselijk gevoel.

3. Fleur op met bloemen

Door in huis een mooie bos bloemen neer te zetten beginnen de zomerkriebels zeker te komen. Bloemen zijn kleurrijk, vrolijk en passen op verschillende plekken in je interieur. Een mooie bos op tafel, in de vensterbank, op een kast, het kan allemaal. Vind je het zonde om elke week weer een nieuwe bos te moeten kopen dan kun je natuurlijk ook een mooie bos droogbloemen neerzetten. Deze gaan heel lang mee en je hoeft er niet om te denken of ze nog genoeg water hebben. Je kunt ook meerdere kleine vaasjes bij elkaar zetten. Tip van mij: Vaak heb je bij een grote bos bloemen dat na een week de helft gaat hangen en weg moet. Haal dan de mooie bloemen ertussen uit en zet deze in een paar kleine vaasjes, zo kun je extra lang genieten van je bloemen. En natuurlijk kun je ook zelf in je eigen tuin bloemen zaaien.

4. Tintje terug

In de zomer zorgen we er vaak voor dat ons interieur lichter en witter is. De donkere, warme kleuren maken plaats voor lichte frisse kleuren. Wit is natuurlijk een mooie frisse kleur, maar ook natuurlijke kleuren passen goed in een zomers interieur. Terracotta, beige, taupe, bruin, allemaal natuurlijke kleuren waarmee we gelijk het buiten gevoel naar binnen halen. Ook de kleur geel zien we in de zomer vaak terugkomen in accessoires. De kleur van de zon, zonnebloemen, citroenen, het geeft ons allemaal een zomergevoel. Daarnaast zijn pasteltinten de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Mooie lichte lila, roze, groen, blauw. Kleurrijk, fris en vrolijk!

5. Zomerse prints

Zomerse prints aan de muur kunnen net dat extra stukje zomer in huis brengen. Misschien heb je zelf mooie zomerse vakantiefoto’s, maar ook posters met afbeeldingen van het strand, zonsondergangen, bloemen en de zee geven ons het fijne zomerse vakantiegevoel.

BRON: https://www.prontowonen.nl/inspiratie/pronto-blog/5-tips-voor-een-zomers-interieur