noun_clock_1570073_b33270.png

Keuken Kampioen helpt je ook binnen lekker een buitengevoel te krijgen!

Hoe maak je van je tuin en keuken een sfeervol geheel?

We brengen buiten naar binnen en binnen naar buiten. Met de botanische trend hebben we veel meer oog gekregen voor het toevoegen van groen in onze woningen. Zo ook in de keukens. En de gemiddelde Nederlandse tuin doet niet meer onder voor een mediterraans terras met mooie overkappingen, ontspannen zitjes en uitgebreide buitenkeukens. Ook bij Keuken Kampioen krijgen wij steeds vaker de vraag om binnen bij buiten te betrekken en andersom. Onze top 5 tips hiervoor hebben we daarom op een rijtje gezet. Lees dus snel verder en laat je inspireren!

1. Buitendeuren in de keuken

Wij zien het steeds vaker. Keukens met een deur naar buiten. Vaak gaat het om openslaande deuren waarbij je vanuit de keuken/eetkamer direct op het terras staat. Heerlijk voor die avondjes buiten eten. De opstelling van de keuken is bij een buitendeur wel erg belangrijk. Want de looproute in de woning wordt anders wanneer de deuren open staan. Bedenk daarom ook goed welke opstelling voor jou het beste werkt wanneer de deuren open zijn. Wij helpen je hierbij natuurlijk graag wanneer we de tekening uitwerken.

2. Nissen in de keuken

Heerlijk al dat groen in de keuken. Van kruidenplanten tot sierplanten. We fleuren de boel er graag mee op. Maar je wilt natuurlijk niet dat je werkruimte helemaal vol komt te staan. Het inbouwen van een nis kan hierdoor uitkomst bieden. In de keukennis plaats je alles wat niet opgeborgen hoeft te worden voor het zicht. Waaronder dus ook plantjes.

3. Natuurlijke materialen

Wil je binnen ook een beetje buiten maken, kies dan voor het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken. Bijvoorbeeld een natuurstenen blad en houten kasten en lades. Wist je dat je hiervoor ook kunt kiezen voor kunststof look-a-likes? We hebben steeds meer mooie alternatieven in ons assortiment. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek onze werkbladen en grepen hoek in de winkel.

4. Koken voor het raam

In veel keukenruimtes is er een raam geplaatst ter hoogte van de originele gootsteen. Maar met de intrede van de vaatwasser staan we een stuk minder voor dat deel van de keuken. De gedachte om lekker naar buiten te turen tijdens de vaat is daardoor iets achterhaald. Veel vaker staan we aan het kookoppervlakte of het werkblad. Met de komst van kookveldafzuiging is het plaatsen van de kookplaat een stuk flexibeler. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de afzuigkap. Heb je een raam in de keuken? Bedenk dan goed welk deel van de keuken je hiervoor wilt hebben. Misschien kunnen we de keuken wel zo intekenen dat je er veel vaker doorheen kunt kijken of beter gebruik kunt maken van het licht.

5. Het gebruik van zonlicht

Bij tip 4 hadden we het er al even over. Gebruik maken van zonlicht. In de keuken zijn er bepaalde plekken waar je graag veel of juist weinig direct zonlicht wilt hebben. Sta je midden in de zomer voor het fornuis in de volle zon, dan wordt dat al snel erg onprettig warm. Heb je deuren of een grote raampartij in de keuken? Bekijk dan goed waar de zon staat rond het middaguur en neem dit mee als je voor een keuken gaat kijken. Wij helpen je graag met het uittekenen van de best mogelijke opstelling.

Meer inspiratie?

Ook zo’n zin om van jouw tuin en keuken een stijlvol, fris geheel te maken? Bestel dan het gratis magazine boordevol inspiratie. Benieuwd of jouw ideeën daadwerkelijk in jouw keuken en tuin passen? Gebruik dan de handige 3D tool en bekijk of jouw wensen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

BRON: https://www.keukenkampioen.nl/keukeninspiratie/blog/keuken-en-tuin-samenvoegen/