noun_clock_1570073_b33270.png

Jysk laat zich inspireren door de natuur voor de nieuwe Nordic Bathroom collectie

Twee keer per jaar stelt Laurence Muller, de ervaren Inkoper van o.a. handdoeken, badmatten en badkameraccessoires, een collectie stijlvolle, bijpassende producten samen ter inspiratie: de Nordic Bathroom-collectie. De nieuwe collectie is vanaf 20 april verkrijgbaar in de Jysk winkel op Woonboulevard Nijmegen.

“De prachtige kleuren van onze SEGERSTA handdoeken vormen de basis van de nieuwe collectie”, zegt Laurence. “SEGERSTA is een handdoek van garengeverfd katoen van hoge kwaliteit, geproduceerd in Portugal, gestreept in verschillende tinten geel, grijs en blauw. De algehele uitdrukking is kalm en stijlvol en de handdoek heeft duidelijke verwijzingen naar de natuur.”

“We moeten ons allemaal af en toe even opladen en de natuur is de perfecte ontsnapping van ons hectische leven. Bij JYSK gaan we verantwoordelijk en respectvol om met onze natuurlijke hulpbronnen. Met deze collectie willen we het wellness-gevoel in je badkamer naar boven halen, waar je echt even tot rust kunt komen. De collectie kenmerkt zich door natuurlijke materialen, zoals katoen en hout. Met blauwe en groene nuances, aardetinten en organische vormen zoals afgeronde hoeken en franjes, is het niet moeilijk om een ​​Scandinavisch landschap voor je te zien”, aldus Laurence.

Duurzame badkamerinspiratie

De natuur speelt in deze collectie een grote rol en duurzaamheid loopt er als rode draad doorheen. Handdoeken SEGERSTA zijn bijvoorbeeld gemaakt van 30% gerecycled katoen en 70% nieuw katoen. Badmat NOLVIK draagt het GRS-label en is gemaakt van 55% gerecycled polyester en 45% katoen.

Nieuw in het assortiment zijn geurstokjes LINDOM verkrijgbaar in twee geuren; citroengras en vanille. Vanaf september 2021 heeft Jysk alleen nog geuroliën in het assortiment die in Duitsland worden geproduceerd. Wanneer de producten een korter transport hebben, verkleinen ze de ecologische voetafdruk.

Onlangs maakte Jysk bekend dat ze gestopt zijn met het gebruik van plastic verpakkingen voor beddengoed en lakens. Dit is nu ook het geval bij de douchegordijnen, waarbij de plastic verpakking is vervangen door een FSC®-gecertificeerde papieren band. Dit nieuwe initiatief zorgt ervoor dat 1 miljoen plastic zakken worden bespaard. Douchegordijn ARVIKA, onderdeel van de Nordic Bathroom-collectie, is dus een duurzame keuze die je een goed gevoel kan geven.

BRON: https://jysk.nl/blog/nieuwe-nordic-bathroom-collectie-geinspireerd-door-de-natuur