noun_clock_1570073_b33270.png

Woonmaand oktober: dit kunt u verwachten volgens Bruynzeel Keukens.

Oktober woonmaand

Dit kunt u verwachten

Traditioneel staat oktober in het teken van wonen. Heel logisch: de dagen worden korter en u spendeert weer meer tijd in huis. Eindelijk kunt u al die klusjes van uw to do lijst strepen en uw woning met frisse nieuwe kleuren of meubels een complete make-over geven. In deze woonmaand vliegt de inspiratie u om de oren: het moment om geïnspireerd te raken!

Lijst met design- en woonbeurzen in oktober 2018

Verveelt u zich altijd zodra de ‘R’ in de maand zit? Niet doen. Komende periode is er voldoende te doen om zo’n beetje elk weekend van huis te zijn en geïnspireerd te raken.

Beurs Eigen Huis – 21 t/m 23 september 
Heeft u bouw-, verbouw of verhuisplannen? Dan doet u op deze beurs veel inspiratie en slimmigheden op. En de kinderen? Die kunnen gewoon mee. Er is namelijk ook een kinderopvang aanwezig waar heerlijk geknutseld wordt.

VT Wonen&Design beurs – 2 t/m 7 oktober 
Al jaren een begrip in Nederland: dé woonbeurs. Doe inspiratie op voor uw woon- en werkplek, ontdek gave materialen en nieuwe interieurtrends. Ook thuis geniet u nog volop van inspiratie met het VT Wonen magazine. Dat betekent lekker languit op de bank nagenieten en nog meer ideeën opdoen.

Biennale interieur Kortrijk (België) – 18 t/m 22 oktober 
Laat u inspireren door onze Zuiderburen. Al vijftig jaar organiseren ze het event op het gebied van innovatie en creativiteit: de Biënnale interieur Kortrijk. Vol tentoonstellingen en lezingen. Maar u raakt pas echt geïnspireerd door de jonge generatie ontwerpers en toonaangevende designers. Zij presenteren hun werk in een leegstaand ziekenhuis. Zo’n bijzondere locatie is alleen al de moeite van een bezoek waard.

Dutch Design Week – 20 t/m 28 oktober 
Alles van Nederlandse bodem op het gebied van design vindt u één week lang verspreid door heel Eindhoven. Doe inspiratie op bij jonge ontwerpers, ontdek welke innovaties u in uw huis kunt toepassen en raak geïnspireerd door kunst en creativiteit uit eigen land.

Excellent Woonbeurs – 25 t/m 28 oktober 
Deze lifestyle beurs is er eentje voor mensen met een wat dikkere portemonnee. Maar ook al heeft u die niet, dan is een bezoekje zeker waar voor uw geld. Op deze beurs vindt u alles van  compleet ingerichte woonhuizen van toparchitecten tot zwembaden, kunst en verlichting. Eén ding is zeker: u kijkt er uw ogen uit.

Country Inside (België) – 1 t/m 4 november 
Wie graag wat meer buitenleven in huis haalt, kan zijn hart ophalen bij onze zuiderburen. De nadruk van deze beurs ligt dan ook op het culinaire, warme thuisgevoel. En daarvoor vindt u allerlei noviteiten, crafts en arts op deze beurs.

 

De trends voor 2019 die je gaat ontdekken

Welke woonbeurs u ook bezoekt: design met gevoel staat voorop. Het moet dus iets losmaken bij u. Of dat nou komt door de vorm of het kleur- en materiaalgebruik doet er dit jaar niet toe. Bijna alles is toegestaan. Behalve… minimalistische interieurs. Dus combineer er vooral lekker op los. Hoe meer eclectisch, hoe beter.

Haal meer uit uw interieur

In de woonkamer vinden -net als in de keuken- steeds meer activiteiten plaats. Aan de eettafel wordt ook gewerkt en geborreld met vrienden. De zithoek is zowel een speelplek voor de kinderen als een relaxruimte voor de ouders. Want wat is er nu fijner dan daar even tot rust te komen zodra de kleintjes op bed liggen. Er wordt dus volop gemultitaskt en daarvoor is een andere kijk op je woonruimte nodig. Met multi-functionerende en modulaire meubels. Zo creëert u niet één maar meerdere mogelijkheden in uw huis om te wonen, werken en genieten.

Slimmer wonen

Het ene na het andere technologische hoogstandje wordt op de markt gebracht. Met één app kun je straks zo’n beetje alles in huis vanaf de bank besturen. Zagen we de keuken langzaam al steeds slimmer worden, is dat met de rest van het interieur ook al jaren het geval. Meer lezen over de slimme keuken? Klik dan hier. Sta er dus niet van te kijken als u tijdens een inspiratie rondje op de beurs verschillende technologische producten tegenkomt die uw leven verrijken. Bijvoorbeeld de slimme verlichting van Philips of geavanceerde muzieksystemen van Sonos.

Pittig, pittiger, pittigst

Qua kleur en materiaal mag het allemaal wel wat heftiger komend jaar. Retro kan, bloemen aan je muur kunnen en die gouden afwerking in uw interieur is ook toegestaan. De kleuren zijn allemaal wat warmer van aard zoals onder andere donker paars, wijn rood, indigo blauw en pasteltinten zoals oud roze en zacht grijs.

Meer woon- en keukeninspiratie?

Bent u benieuwd hoe u uw keuken kunt omtoveren tot dat ideaalbeeld uit uw dromen? U bent altijd van harte welkom voor een gratis adviesgesprek in de Bruynzeel winkel op het Woonboulevard Nijmegen.

Bron: Bruynzeel Keukens.