noun_clock_1570073_b33270.png

En na de kerst dan…? Post-kerstboom tips van Pronto!

Kerstboom eruit, gezelligheid erin! Hoe maak je het thuis weer gezellig?

Weken heb je genoten van die sfeervolle kerstboom in huis; met kleurrijke versieringen, gezellige lichtjes en de belofte voor warme en gezellige feestdagen met familie en vrienden. Maar dan is het nieuwe jaar begonnen en moet de kerstboom toch echt een keer de deur uit. Met deze tips vul je de leegte zó op en blijft je huis ook de rest van de winter knus en gezellig!

Levendig huis

De kerstboom bracht niet alleen sfeer door de decoraties en lampjes, met het stukje natuur in huis kwam je interieur bijna letterlijk tot leven. Dus zet vooral een mooie, grote plant op de plaats van de kerstboom. Even geen geld voor een nieuwe plant? Misschien staat er op het terras wel een potplant die moeite heeft met de koude winter.

Een nieuwe blikvanger

Een grote, groene plant kan een nieuwe blikvanger in huis zijn nu je kerstboom de deur uit is. Maar je kunt ook voor een andere, opvallende decoratie kiezen. Verwen jezelf met een mooi beeld of een sfeervolle vloerlamp – een leuk cadeau voor het hele gezin!

Sfeerverlichting

Waarom alle kaarsjes en kerstverlichting na de feestdagen weer opruimen? De winter wordt schreeuwt of sfeerverlichting. Wikkel de kerstboomlampjes gewoon weer om een andere plant of hang ze voor het raam. Vul de vensterbanken met extra veel kaarsenhouders, houd de grote lampen ’s avonds uit en laat kaarslicht je huis verwarmen.

Winterse decoraties

Gebruik als sfeermaker in de koude wintermaanden een bijzettafel of pedestal met daarop echte winterse decoraties. Vul bijvoorbeeld een dienblad met dennenappels, een paar dennentakken van de kerstboom, spuitsneeuw en rode appeltjes of bessen. Miniatuurhuisjes met daarin een waxinelichtje doen het ook erg goed. Of vul een prachtige vaas met de mooiste kunstbloemen.

Warme kleuren

Heb je nog wel wat ruimte voor nieuwe accessoires? Kies dan voor warme kleuren zoals oranje, rood, aardetinten en okergeel. Met een paar kleurrijke kussentjes op de bank ziet je zithoek er meteen gezelliger uit! Gebruik dezelfde kleur kaarsen voor je kandelaar, windlicht of lantaarn en maak het af met een houten beeld op de salontafel.

Knusse materialen

In de koude winter kruipen we graag even op de bank onder een plaidje en een kop warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk even genieten van een goed boek of van van de warmte en gezelligheid van de open haard. Dus tijd voor een nieuw plaidje voor de bank of je fauteuil, een dierenhuidje voor bij de open haard en een heerlijk zacht kussentje voor op de bank.

Ruik de gezelligheid

Mis je nog steeds die echte kerstsfeer? Vul je huis dan eens met fijne geuren: dennennaalden, een mandarijntje met kruidnagel op de verwarming, een geurkaars met kaneel of vanille, of een heerlijk parfum voor je huis. Zo ruikt het thuis altijd gezellig!

Bron: https://www.prontowonen.nl/inspiratie/pronto-blog/kerstboom-eruit-gezelligheid-erin-hoe-maak-je-het-thuis-weer-gezellig.